SERVICII ECO HIGH TECH

USCARE SI ABURIRE CHERESTEA

USCATOARE CHERESTEA

ABURITOARE CHERESTEA

USCARE LA TEMP INALTE

 

HALE INDUSTRIALE INDEPENDENTE ENERGETIC

HALE INDUSTRIALE

 

CENTRALE TERMICE PE BIOMASA

CENTRALE TERMICE

 

LINII BRICHETE SI PELETI

PRELUCRARE BIOMASA

FABRICI PELETIZARE

FABRICI BRICHETARE

 

COGENERARE

COGENERARE BIOMASA

IN SISTEM O.R.C.

PRIN GAZEIFICARE

PRIN TURBINA CU GAZE

 

AUTOMATIZARI INDUSTRIALE

AUTOMATIZARI

 

TABLOURI ELECTRICE

TABLOURI ELECTRICE

 

PANOURI SOLARE FOTOVOLTAICE

PANOURI SOLARE

 

 

Noutati

1.HIGH DRY

In ultimii ani ECO HIGH TECH,  este implicata în furnizarea pe piaţă a camerelor de uscare la temperaturi inalte (HIGH DRY), cuptoare proiectate  pentru a atinge ultimile performante in domeniul uscarii si a ajuta la obtinerea diverselor noi scopuri. ...citeste mai mult

 

2.COGENERARE BIOMASA

Biomasa reprezinta o diversitate de elemente de origine vegetala  care ne inconjoara  provenite din natura sau cele rezultate din activitatile umane, in vederea valorificarii optime a acestora...citeste mai mult

Instalatii Uscatoare DE cherestea

CEL MAI BUN RAPORT

CALITATE / PRET

AUTOMATIZARI HIGH-END PE USCATOARE DE CHERESTEA

CONSUM ENERGETIC REDUS CU PESTE 45%

  • Industrial PC ALL IN ONE (generatie 2013)
  • MONITOR TOUCH SCREEN 20" - 23"
  • Flexibilitate maxima, comanda prin internet
  • Programe pentru toate speciile de lemn
  • Fiabilitate ridicata
  • Software de comanda in 3 pozitii ceea ce conduce la economisirea de energie termica de pana la 40%
  • Echipamente cu inverter ceea ce conduce la economisirea de energie electrica cu pana la 45%

Instalaţiile de uscatoare de cherestea sunt realizate în construcţie de aluminiu şi inox având o incintă  (camera)  sau o baterie de mai multe incinte (camere) cu pereţi termoizolanţi ce asigură o climatizare optimă pentru procesul de uscare. Pe lângă incinta de uscare propriuzisă mai trebuie să existe o incintă tehnică pentru amplasarea echipamentului pentru comanda , controlul si monitorizarea uscatorului de cherestea .

Componenţa instalaţiei de uscatoare de cherestea este următoarea :

- STRUCTURA PORTANTĂ INTERNĂ (1)

- PEREŢII TERMOIZOLANŢI ŞI ACOPERIŞUL (2)

- TAVANUL TEHNOLOGIC (3)

- USI INCARCARE ŞI UŞA DE INSPECŢIE (4)

- INSTALAŢIA DE VENTILATIE (5)

- SISTEMUL DE ÎNCĂLZIRE (6)

- SISTEMUL DE UMIDIFICARE (7)

- ECHIPAMENT PENTRU COMANDA SI CONTROL USCARE (8)

- SUPAPE PENTRU SCHIMBARE AER SATURAT (9)

- INCINTA TEHNICA (10)

- SISTEM CONSTRUCTIV ( fixare , etansare ) - INCINTA TEHNICA

uscatoare cherestea schema

  STRUCTURA PORTANTA INTERNA

1.STRUCTURA PORTANTA INTERNA USCATOARE DE CHERESTEA

uscatoare cherestea structura

Construită din profile speciale din aliaj de aluminiu 6060 T5 sudate în procedeu MIG cu mediu de argon. Coloanele portante au secţiune rectangulară şi sunt fixate în paviment cu o legătură tip flanşă fixată în beton  cu şuruburi tip CONEXPAND. Structura pentru uscatoare de cherestea  este dimensionată pentru a suporta o încărcare pe orizontală (vânt sau seism) de max. 40 kN şi o încărcare pe verticală (zăpadă, nisip, etc.) de max. 2,5 kN/mp, fiind asamblată cu şuruburi din oţel inox de mare rezistentă. Calculul de rezistenţă statică a structurii portante a fost avizat de personal autorizat, conform legislaţiei în vigoare cu vedere la uscatoare de cherestea.

2.PERETII TERMOIZOLANTI SI ACOPERISUL USCATOARE DE CHERESTEA

TERMOIZOLANTI SI ACOPERISUL

uscatoare cherestea peretiOferta ECO HIGH TECH  standard, cuprinde constructia pereţilor şi a acoperişului pentru uscatoare de cherestea conceptie proprie folosind profile speciale din aliaj aluminiu amplasate orizontal de jos in sus respectiv la acoperis din fata spre spate la un interval egal cu latimea tablei lise din aluminiu respectiv 1250 mm. Astfel peretilor si acoperisului li se confera o buna portanta  şi in plus aceasta compartimentare asigura o buna stabilitate a vatei minerale de inalta densitate din interiorul peretilor evitand astfel posibilitatea  tasarii ei pe verticala de sus in jos . Profilele din aluminiu sunt prevazute cu canale unde intra tabla stucco  din aluminiu # 0,9 mm si garnitura Epdm tip bradet ce asigura o buna etansare pe deoparte, respectiv pe de alta parte o rupere termica din interior catre exterior pierderile energetice fiind in acest caz minime.  La exterior peretii si acoperisul sunt realizati din    tabla  aluminiu stucco cutata, tabla  speciala pentru perete si tabla speciala pentru acoperis tip GREKOR (Italia) sau realizata in Romania cu tabla stucco de la ALCOMET.  Tabla este prinsa pe profilele speciale cu kiplinguri inox 6,3 x 19 prevazute cu garnituri neopren pentru o buna etanseitate. Etanseitatea pe interior pentru uscatoare de cherestea intre stalpi si tabla lisa, respectiv la exterior intre foile de tabla cutata  se realizeaza cu un dublu strat de silicon transparent. Caracteristicile constructive ale izolatiilor, indiferent de tipul constructiv, permit o incombustibilitate totală şi în plus eliminarea oricărei pierderi termice.

3.TAVANUL TEHNOLOGIC  USCATOARE DE CHERESTEA

uscatoare cherestea tavanEste realizat din tablă cutată din aluminiu şi instalat la o distanţă de 1000 mm de tavan. Acesta are rolul de a crea, împreună cu acoperişul celulei, un tunel pentru circulaţia aerului ventilat şi încalzit de bateriile amplasate pe toată laţimea peretelui din spate sau pentru variantele mai mari, la cele doua capete ale camerei de uscatoare de cherestea.

4.4 USI INCARCARE SI USA DE INSPECTIE

4.USI INCARCARE SI USI VIZITARE  USCATOARE DE CHERESTEA


uscatoare cherestea usiUşile pot fi batante cu balama sau monobloc cu deplasare pe cale de rulare . Sunt realizate cu o structură portantă din aluminiu (aliaj 6060 T5) şi cu o canelură specială pentru introducerea unei garnituri speciale din cauciuc Epdm 65  ce garantează etanşeitatea optimă pe întregul contur. Izolaţia este realizată cu acelasi sistem termoizolant cu aceleaşi caracteristici cu cele folosite pentru pereţi şi acoperiş. Uşile batante pot fi in număr de 2 şi se deschid stânga – dreapta susţinute de balamalele reglabile montate pe canalele stalpilor din fata ai camerei , si pot fi in număr de 4 formând 2 câte 2 câte un panou pliabil ce se sprijină la rândul lui pe balamalele reglabile montate stânga – dreapta pe uscatoare de cherestea.
Acţionarea uşii în varianta monobloc  , este realizată cu o structură din profile speciale din aluminiu sudat, fiind suspendată pe o cale de rulare cu ajutorul  trenurilor de role. Actionarea usii se face cu ajutorul  unui dispozitiv hidraulic cu pompa acţionată manual. La alegere actionarea usii se poate face si mecanic cu ajutorul unui mecanism pinion-cremaliera.
Alegerea sistemului de uşi este opţională pentru oricare  model de uscatoare de cherestea. Uşa de inspecţie  este amplasată  pe peretele din spate al celulei de uscare si este prevazuta cu sistem de deschidere atat din exterior cat si din interior cind este incuiata, respectand astfel normele UE in ceea ce priveste siguranta in exploatare.

5.INSTALATIE VENTILATIE USCATOARE DE CHERESTEA

uscatoare cherestea ventilatieSuprafaţa interioară a acoperişului împreună cu tavanul fals formează un tunel de circulatie a aerului antrenat de ventilatoarele amplasate la mijlocul acestuia. La capătul din spate al tunelului , pe toata lăţimea celulei, aerul este obligat să treacă prin bateriile de încalzire unde preia căldura de la ţevile cu aripioare, căldură ce o va transmite lemnului aşezat în celulă, circuitul închizându-se prin fanta existentâ în tavanul fals în partea din faţă a celulei de uscare pe toată lăţimea celulei. Ventilaţia este realizată cu electroventilatoare reversibile elicoidale cu turaţie de 1500 rpm, de tip axial, cu 8  pale din aluminiu, cu viteză de rotaţie constantă în ambele sensuri. Elicele ventilatoarelor, fabricate in Italia, au palele echilibrate static şi dinamic. Motoarele electrice  sunt tip Siemens SIMOTICS GP  au puterea de 3KW , 380 V, 50Hz, clasa H, tropicalizate, IP65, garantate pentru funcţionarea în încăperi cu temperaturi înalte, umede şi corozive. Puterea motorului este  functie de debitul de aer necesar , respectiv de dimensiunile pe deschidere si adancime ale camerei de uscare. Fiecare ventilator de are o elice cu 8 pale de aluminiu, fixată pe axul motorului şi amplasată în interiorul unui cilindru din tabla de aluminiu , cu diametrul de 800 mm. Palele din aluminiu sunt montate într-un corp ce permite reglarea unghiului de înclinare pentru fiecare pală în parte – acest reglaj fiind făcut de producător funcţie de puterea motorului şi debitul necesar. Electroventilatoarele sunt montate direct pe grinda portventilatoare,  aceasta fiind conceputa  astfel incat  sa fie perfect echilibrata static. Numărul acestora diferă in funcţie de volumul de aer vehiculat şi în particular de dimensiunea deschiderii uşii. Opţional, putem livra uscatoare de cherestea cu ventilatoare cu turaţie reglabilă continuu prin invertor electronic.

6.INSTALATIE INCALZIRE USCATOARE DE CHERESTEA

Încălzirea este realizată cu schimbătoare de căldură construite din ţevi bimetal din oţel inoxidabil cu aripioare din aluminiu extrudate, sudate în procedeu WIG cu mediu de argon, ce sunt aşezate pe toată lungimea peretelui din spate al celulei.Opţional, se pot monta schimbătoare de căldură atât pe spatele cât şi pe faţa celulei Puterea termică a schimbătoarelor de căldură este corelată cu dimensiunileuscatoare de cherestea registru uscătorului. Agentul temic poate fi apă caldă cu temperatura de 95 gr. C, apă supraîncalzita la 105 gr.C sau abur la 115 gr. C. Instalatia include  schimbatoarele de caldura din interiorul celulei de uscare ,  tronsonul de tevi  până la iesirea  din  camera de uscare  şi un ventil, servocomandat, acţionat cu motor electric şi reglat în mod complet automat de către calculator. Ventilul este cu trei căi pentru apă caldă şi apă supraîncălzită sau cu două căi pentru abur.         

Instalatia de încălzire pentru uscatoare de cherestea se compune din două părti: – partea internă I – ce se găseşte amplasată în interiorul celulei de uscare partea externă E – ce  se găseste în exteriorul celulei de uscare. Partea internă a instalaţiei cuprinde sistemul de încălzire format din schimbatoarele de caldura  tip ţevi cu aripioare, armăturile şi traseul conductelor  până la partea exterioară a peretelui din spate al celulei de uscare. Schimbatoarele sunt amplasate în spate, pe toată lăţimea celulei de uscare şi asigură transferul de căldură între agentul termic şi aerul din celulă. Partea internă a instalaţiei de încălzire este executată de ECO HIGH TECH  din materiale de inox şi aliaj de aluminiu, folosind o tehnologie proprie pentru realizarea aripioarelor de aluminiu pe ţevi pentru realizarea unui contact cat mai perfect. Aripioarele din aluminiu sunt extrudate nu roluite ca in cazul radiatoarelor fabricate de catre concurentii nostrii. Sudura elementelor componente ale instalaţiei este realizată în procedeu WIG cu mediu protector de argon, de către sudori autorizaţi pentru astfel de procedee. Instalaţia de încălzire internă este probată înainte de livrare pe bancul de probe la o presiune de 4 atm.
          Partea exterioară a instalaţiei de încălzire E – respectiv instalaţia de alimentare cu agent termic de la generator pâna la peretele exterior din spatele celulei de uscare – va trebui să fie executată de beneficiar conform unei schemei prezentate în ANEXE. Alimentarea cu agent termic a instalaţiei de încălzire este comandată de calculator prin intermediul unui robinet cu servomotor sau electroventil ce va fi livrat de ECO HIGH TECH  şi va fi montat de beneficiar în cadrul instalaţiei de încălzire exterioară E conform schemei. Cuplarea instalaţiei de încălzire exterioară E cu instalaţia de încălzire interioară I la uscatoare de cherestea se va realiza de către beneficiar. Precizăm că pentru a elimina pierderile de caldură, elementele ce compun instalaţia de încălzire exterioară E, inclusiv robinetul cu servomotor sau electroventilul, vor trebui să fie amplasate cât mai aproape de celula de uscare – indicat fiind să fie montate în incinta tehnică amplasată cât mai aproape de celula de uscare,  incintă care va fi  bine izolată termic. Dupa cuplarea instalaţiei interne I cu cea externă E la uscatoare de cherestea se va proceda la alimentarea instalaţiei cu agent termic – verificând toate mufele, coturile şi robinetii să nu prezinte scurgeri. În cazul în care instalaţia de uscare este oprită şi nu funcţionează pentru o perioadă de timp, se va proceda la golirea instalaţiei de încalzire. În mod deosebit în timpul iernii, când temperaturile pot să coboare sub 0 gr. C, este necesară golirea instalaţiei de încălzire pentru a evita riscul de îngheţ şi de formare a dopurilor de gheaţă ce pot deteriora instalaţia.

7.SISTEMUL DE UMIDIFICARE USCATOARE DE CHERESTEA    

uscatoare cherestea duzeSistemul este folosit pentru reglarea umidităţii optime a aerului din uscatoare de cherestea, umiditate prevăzută în programul de uscare şi constă într-o serie de duze pulverizatoare, montate pe ţeava din inox sau  pexal , alimentate printr-o electro-supapă, comandată electronic.
      In vederea eliminarii fluctuatiilor presiunii de alimentare cu apa  de la reteaua existenta , este de preferat ca sistemul sa includa si o pompa cu vas de expansiune, echipata tip hidrofor, aceasta ramanand in sarcina beneficiarului .

Instalaţia de umidificare  se compune din două parţi – partea interioară I ce se gaseşte amplasată în interiorul celulei de uscare şi partea externă E amplasată în exteriorul celulei de uscare. Partea interioară a instalaţiei este realizată de ECO HIGH TECH  şi se compune din duzele pulverizatoare montate pe ţeava de inox sau pexal  fixată în zona de acţiune a ventilatoarelor in zona din spate ( zona  bateriilor de încalzire).Partea exterioară a instalaţiei este executată de beneficiar conform schemei din anexă   şi se compune din ţeava de alimentare racordată la instalaţia de apă curentă, sistem de dedurizare a apei, robinet, manometru şi electroventil cu filtru (electroventil asigurat de catre ECO HIGH TECH ) pentru acţionarea umidificării. Amplasarea instalaţiei externe cu toate elementele de comandă şi control va trebui să fie facută cât mai aproape de celula de uscare . Se va  asigura o bună izolare a traseului extern al instalaţiei. Pentru uscatoare de cherestea este indicată amplasarea acestor elemente de comandă în incinta tehnică în care se amplasează şi instalaţia externă de încălzire.

 8.CLAPETE PENTRU EVACUARE AER SATURAT USCATOARE DE CHERESTEA

Construite din aluminiu, dotate cu servomotoare  pentru deschiderea şi închiderea concomitentă a clapetelor ( flaps-uri ), supapele sunt instalate pe panoul frontal  şi permit schimbarea aerului saturat pentru realizarea unui echilibru higrometric optim în interiorul celulei. Opţional, în cazul în care se doreşte obţinerea fagului alb, se poate monta pe  supapa  un sistem de extractie fortata pentru obtinerea unui schimb de aer mai rapid.În acest caz clapetele sunt dotate cu ventilatoare axiale speciale, acţionate în mod automat de programul introdus în echipamentul de comanda si control a acestor uscatoare de cherestea.

9.SISTEM CONSTRUCTIV (FIXARE , ETANSARE ) USCATOARE DE CHERESTEA

Toate şuruburile şi accesoriile de fixare sunt din oţel inox şi sunt din import.
Constructia de uscatoare de cherestea este izolata perfect cu silicon special , rezistent la temperaturi inalte. Materialele sunt eficiente in conditii de temperatura si umiditate ridicata . Toate componentele folosite in procesul de fabricatie ECO HIGH TECH  sunt certificate CE si provin de la furnizori cu Sistem de Management al Calitatii  certificat ISO 9001 / 2008.

4.10 INCINTA TEHNIC

10.INCINTA TEHNICA USCATOARE DE CHERESTEA

uscatoare cherestea camera comandaOpţional, se livrează o incintă tehnică construită din panouri termoizolante, amplasată în lateral sau în spatele acestor uscatoare de cherestea şi destinată amplasarii  echipamentului electric şi electronic precum şi aparaturii de comandă şi distribuţie a agentului termic. Incinta cuprinde una sau două camere şi  este prevazută cu uşi de acces, geamuri termopan, sistem de aerisire şi sistem de iluminat.

11.AUTOMATIZAREA UNEI CAMERE PENTRU USCATOARE DE CHERESTEA:

- tablou forta care contine întrerupător general, siguranţe automate, contactoare pentru comanda motoarelor, disjunctoare pentru protecţia ventilatoarelor relee pentru comanda elementelor de execuţie aparataj Schrack Austria
-Industrial Computer cu display color touch-screen tip all-in-one generatie 2013 cu software proprietate Eco High Tech ce ruleaza pe sistem de operare Windows7 sau Windows8.
-comanda elementelor de executie este facuta cu logica in 3 puncte (deschis, intermediar, inchis) ceea ce conduce la economisirea agentului termic in proportie de 40% pentru uscatoare de cherestea.
- interfata masura, panou borne, cabluri masura umiditate lemn, senzor unificat pentru masura temperatura aer si UGL electronic, cu inertie 0 tip Sensirion Elvetia ceea ce conduce la scurtarea timpului de uscare si urmarirea mai precisa a parametrilor din program
-cablaj forta (conductori cupru cu izolatie din cauciuc) si comenzi
-inverter pentru consum redus de energie al acestor uscatoare de cherestea

Instalatii de uscare cherestea executate de ECO HIGH TECH:

uscatoare de cherestea turc

uscatoare de cherestea dip&gip

Pentru a vedea mai multe imagini vizitati "Galerie uscatoare de cherestea"